Якість напоїв «Опілля» — на вагу золота шести медалей, срібла однієї і «Бурштинової зірки»
Шість золотих медалей, одна срібна й відзнака «Бурштинова зірка» поповнили скарбницю нагород ТОВ «Пивоварня «Опілля», що вкотре взяло участь у XХІV Міжнародному конкурсі пива, безалкогольних, слабоалкогольних і зброджених напоїв, мінеральних та питних вод, солоду пивоварного.
Конкурс відбувався 5—6 серпня 2021 року в рамках Всеукраїнської акції «Свято пива—2021». Серед 129 зразків, що їх подали 32 виробники, висока якість трьох стилів пива, сильногазованої води, квасу і сидру від «Опілля» оцінена золотими медалями.
Так життя винагороджує тих, котрі вкладають у справу не тільки професіоналізм, а й душу, і повагу до споживача ставлять вище прибутків. У такому разі обидва боки медалей однаково прекрасні, бо з одного — праця, що дарує задоволення, а з другого — її високе визнання.
«Золото» на конкурсі вибороли світлі лагери «Опілля Фірмове» і «Opillia Export 1851» — справді золоті перлини колекції тернопільських пивоварів. «Фірмове», що вирізняється від інших напоїв свого стилю підвищеною міцністю (6,5%) і вищою від помірної хмелевою гіркотою, має особливу густину, солодкуватість і вишуканий винний присмак. Збалансованість його смаку й аромату — запорука класичної технології виготовлення, якою «Опілля» пишається особливо.
Не менш яскравим представником класики пивоваріння і лінійки експортного пива торгової марки є «Оpillia Export 1851» — напій, що з першого ковтка заворожує м’яким смаком, у якому не домінують ні солодкуватість, ні хмелева гіркота, ні спирт (4,7%). Це продукт поєднання давньої технології і новітніх європейських стандартів, української високоякісної сировини і бажання пивоварів догодити споживачеві. Природно, що врешті вони забажали поділитися своєю хмільною продукцією з усім світом, запустивши лінійку експортного пива.
Золотої медалі конкурсу удостоєне і пиво темного стилю — темний лагер «Опілля Княже» — класичний хмільний напій королів із вишуканим карамельним смаком, насиченим кольором, міцністю у 4,8% і оксамитовим шляхетним посмаком. Це не просто пиво, а свідчення того, що класика завжди поза модою і постійно залишається ознакою еталонного смаку.
Якістю на вагу золота вирізняються й інші напої від «Опілля». Золоту медаль конкурсу отримала сильногазована «Опілля Вода», що видобувається із артезіанської свердловини глибиною у 167 метрів, тож не тільки втамовує спрагу й відновлює водний баланс в організмі, а й насичує його живою енергією природи.
«Золота», за висновком експертів, удостоєна і якість квасу «живого» бродіння «Опілля Домашній Живий» — напою, справжній житній смак якого дає пивоварам підстави пишатися своєю справою. Квас «Домашній» — це не тільки смачно, а й корисно: він містить десять необхідних людині амінокислот, гальмує утворення у стравоході хвороботворних бактерій, нормалізує обмін речовин в організмі, знімає втому, відновлює сили, позитивно впливає на серцево-судинну систему, кістки, м’язи.
Не поступаються за корисністю квасу й сидри від «Опілля». Золотою медаллю в категорії зброджених напоїв нагороджений шипучий напівсолодкий сидр «The Summer Cider» — слабоалкогольний напій, виготовлений із яблучного соку за традиційною технологією бродіння. Він має незначний вміст алкоголю, низьку калорійність і з першого ковтка полонить насиченим смаком і вишуканим ароматом.
Срібною медаллю конкурсу експерти цьогоріч відзначили і якість безалкогольного «Opillia Export ZERO» — новинки експортної лінійки тернопільських пивоварів. Це чудова альтернатива класичному хмільному напою, оскільки має традиційний пивний аромат і смак, проте не містить алкоголю. Тепер шанувальники пива, котрі віддають перевагу безалкогольним напоям, не мають підстав відмовляти собі в задоволенні смакувати справжнім світлим лагером.
Усі вищеперелічені медалі — це передусім визнання професіоналізму фахівців «Опілля», майстерності, що базується на класичних технологіях виготовлення напоїв, вдалому поєднанні давніх традицій і новітніх європейських норм, на високих стандартах і глибокій повазі до споживача, котрий цінує справжнє. А відзнака «Бурштинова зірка», яку підприємство отримало у конкурсі за найвище використання виробничих потужностей при виробництві пива у 2020-му, вкотре стала свідченням високої якості, перевіреної часом від 1851 року. Якості на всіх етапах виробництва: від вибору натуральної сировини — до сучасного обладнання і професійної команди. Адже у процесі пивоваріння дрібниць немає.
Кожна медаль — це ще й стимул надалі втримувати високу марку найдавнішої пивоварні Тернополя, радувати українських споживачів і підкорювати світ смаком і ароматом справжнього пива. Однак найвища нагорода для пивоварів «Опілля» — це, за висловом Теодора Рузвельта, можливість займатися справою, котра цього варта.