Тернопільська обласна клінічна лікарня придбала незвично велику партію соєвого соусу — 1900 кілограмів — на суму 197 600 гривень. Переможцем тендеру, який відбувся 27 березня, став підприємець Василь Яхван, що постачає продукти харчування до різних установ Тернопільщини.
На обсяг та доцільність такої закупівлі звернула увагу місцева журналістка Зоряна Довгань, яка опублікувала інформацію у своїх соцмережах:
«Я так порахувала трохи і вийшло, що якби соєвим соусом пацієнти харчувалися кожен день, то вони б його їли по 5 кг на день», — написала журналістка.
За даними з порталу Prozorro, продукцію мають доставити до кінця 2025 року на продуктовий склад лікарні на вул. Клінічна, 1. Зв’язатися з відповідальними особами медзакладу наразі не вдалося — Оксана Щур, вказана як відповідальна за закупівлю, слухавку не бере.
У коментарях під дописом користувачі соцмереж висловлюють обурення та здивування. Одні підозрюють технічну помилку в обсязі товару, інші — завищення ціни навіть у разі, якщо мала бути закупівля 190 кг замість 1900 кг.
«Може там помилка в самих цифрах», — припускає користувачка Інна Сирник.
Журналістка Зоряна Довгань додає, що навіть у разі помилки, вартість закупівлі залишається підозріло високою.