В Україні зросли ціни на м’ясо та ковбасні вироби, а от крупи та овочі борщового набору навпаки здешевшали. Про це повідомляють в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише ТСН.
Для порівняння взяли серпень 2020 та 2019 років. Так цибуля подешевшала на 15%, капуста на 17%, а картопля втратила в ціні 6%, буряк став дешевший на 12%.
А от серед продуктів, які набрали в ціні, першість виборола яловичина. Вона здорожчала і нині коштує 88 гривень 29 копійок. Свинину можна придбати за 81 гривню 65 копійок.
Тим часом, ковбаса вищого сорту зросла у ціні на 4%. У середньому її вартість становить 102 гривні 97 копійок за кілограм.