Жінка вмерла від ботулізму на Тернопільщині. Як повідомляє Файне місто, напередодні вони з чоловіком їли м’ясну домашню тушонку. Подружжя 20 травня з’їли домашню тушонку, відтак жінка та чоловік стали почувати себе погано.
Трагедія сталася у селі Джурин Чортківського району.
“На жаль жінка померла. За рахунок пізнього звернення, бо фактично споживали продукт 20 травня, 21 уже почалися розлади відповідні клінічні прояви цієї хвороби, а звернення було тільки 23 числа, – розповів Юрій Дементьєв, заступник генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів ДУ “ТОЛЦ” МОЗ України. – Маємо уже перший смертельний випадок, тому що дуже швидко розвивалася хвороба і не дивлячись на те, що була надана уся необхідна допомога, була введена протиботулінічна сироватка і жінці і чоловікові, але в неї важка була форма і на жаль жінка померла”.
На Тернопільщині характерна форма ботулізму типу В, бо найбільше споживають м’ясні тушонки, м’ясні консерви домашнього приготування. Ботулізм – небезпечний тим, бо це один із насильніших біологічних токсинів
Лікарі попереджають – будьте обережні з домашньою консервацією! Це – одна з найбільш розповсюджених причин ботулізму.