Знаю, це удар нижче поясу!
Солене сало з банки. Ми ж зараз всі на генеральське, на копчене, на гуанчале, бекон, хамон перейшли…а памʼятаєш те, в трилітровому бутилі просто засипане сіллю? І ти його ніяк не можеш виделкою спіймати, щоб витягнути через горловину, або по лізеш за ним рукою, а вона застрягне разом з тим ласим шматком в бутлі..) Шкірка його пахне соломою і довго пережовується як гумка, тільки ж натуральна ))
А яйце щойно з-під курки? тепленьке з яскравим як сонце жовтком. Мій старший брат Макс вчив мене, як ввечері підходиш до гнізда, забираєш яйце, цок цок зверху – хлюп і випив його, висмоктуючи зі шкаралупи останню краплю білку. І так ще одне чи два – от тобі і вечеря, а мені воно на медузу схоже було і я все не могла зрозуміти, в чому ж кайф тих сирих яєць, які мені, здавалося, пахли курячою попкою. Хто ж тоді мив ті яйця. Тим паче, щойно знесені – абсолютно стерильні.
А огірочок солений з банки. А скоринка черствуватого хлібу в яєчню занурена…
Принцип спіралі безперечно працює.. і куди б нас не заносило, центром тяжіння, віссю, опорою, джерелом безкінечної енергії, місцем сили лишається батьківський дім. В ньому спокій душі.
В ньому безлімітний генератор і світло, що не гасне. В ньому всі мішленівські зірки.
Ольга Мартиновська